Knutselen en genieten met mama op De Kemphaan

05 mei 2010 14:01

HOUT - Het Schaapscheerfeest met lentemarkt op stadslandgoed De Kemphaan is zondag 9 mei bij uitstek een moederdaguitje voor het hele gezin.


Voor jong en oud is er wat te beleven op het gebied van het boeren- en landelijke leven, daar heeft Stad & Natuur Almere voor gezorgd. In de schapenwei, waar de schapen worden geschoren en gedreven door border collies, is de demonstratie Doma Vaquera, een Spaanse paardrijstijl, te zien. Nieuw dit jaar is een optreden van het koor Poldertranen met een Ode aan alle Moeders om 11.00, 12.00 en 13.30 uur. En een concert van de Swingbigband met vijftien blazers om 14.30 uur.
Op de lentemarkt zijn demonstraties 'wolspinnen en weven', 'smeden', 'beeldhouwen', 'papierscheppen', 'kaarsen maken' voor jong en oud. En met goed geluk komen bezoekers Milou, de koe tegen. Samen met boerin Klara 3 en boer Bertus 5 brengt zij een bezoek aan het stadslandgoed en zorgen zij samen voor straattheater. De toegang is gratis, en dit moederdaguitje is te doen van 10.00 tot 16.00 uur. Kijk voor het programma op www.kemphaan.nl.


Workshops en sprookje

In het Eksternest kunnen kinderen vanaf 6 jaar naar het sprookje 'Een bloem mooier dan de mooiste roos' luisteren of een workshop 'werken met wol' volgen. Zoals het vilten van dubbele bloemen. Wie niet wil vilten, maar wel creatief wil zijn, maakt een katoenen buidel- of schattentasje bedrukt met textielverf. Per workshop kunnen maximaal dertig personen meedoen. Kaarten voor materiaal 3 euro per persoon, te koop aan de deur van het Eksternest. Reserveren kan door een mail naar info@kemphaan.nl te sturen of te bellen met 036-5475050 en vermeldt naam, het aantal personen en de gewenste begintijd (11.00, 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur).