Ko Hezie: oliespuitje voor Literatuurwijkers

29 oktober 2008 08:00

ALMERE - Sinds de zomer van het jaar 2005 in de Literatuurwijk de stichting Ko Hezie actief. Sinds die tijd kunnen bewoners van de Literatuurwijk een beroep doen op deze stichting wanneer zij iets voor de wijk willen organiseren.


Ko Hezie kan gezien worden als het oliespuitje voor de gemeenschapszin in de wijk. Dit spuitje is dan ook te zien in het logo van de stichting. Literatuurwijkers, die het oliespuitje van Ko Hezie nodig denken te hebben, kunnen via de website www.kohezie.nl hun ideeën melden. Het bestuur van Ko Hezie bestaat Otto Treurniet, Ciska van Rijn, Ruud Vugts en Ingrid Houtkooper. Ook de deze week overleden oud-wethouder Joop Lammerts van Bueren zat in het bestuur. Will van Schendel is verbonden als adviseur. Zij hanteren het oliespuitje als symbool voor bewoners van de Literatuurwijk die iets willen organiseren en daar net even wat 'smeerolie' voor nodig hebben om het van de grond te krijgen of soepel te laten verlopen. Die olie kan variëren van advies tot wat geld. De website www.kohezie.nl heeft een aanmeldingsformulier via de button 'oliespuitje nodig?'.
Sinds de oprichting van Ko Hezie zijn al een aantal aardige plannen gerealiseerd, bijvoorbeeld een dierenverblijf bij De Archipel.
In de tuin bij ditzelfde woonzorgcentrum worden geregeld bijeenkomsten gehouden voor voor inwoners van de Literatuurwijk. Literatuurwijkers worden uiteraard op de hoogte gehouden van de activiteiten van Ko Hezie.