Kok kookt een keer per maand voor bezoekersDrukte op DAC Stedenpunt

01 oktober 2008 07:00

ALMERE - Ruim dertig mensen kwamen vorige week woensdag naar de lunch in DAC Stedenpunt aan de Kampenweg in Stedenwijk. Een enorme opkomst, wat onder meer te wijten is aan de kookkunsten van kok Wendy Berkleef. Zij kookte Surinaamse saotosoep en dat viel goed in de smaak bij bezoekers.


"Normaal gesproken eten we hier met zo'n acht a tien mensen", zegt Marian Koopen van het DAC. "Er wordt altijd door een bezoeker gekookt, maar dit keer dus door een echte kok. En je ziet dat bezoekers dat leuk vinden."
Wendy kookt sinds woensdag één keer per maand voor de bezoekers van het DAC. En dat allemaal op initiatief van stagiaire Marije Bolhoven. "Wendy is een vriendin van mij. Ze wilde hier graag koken, want ze heeft affiniteit met de doelgroep", vertelt Marije. "Ze is zelf namelijk dakloos geweest." Wendy heeft haar leven inmiddels op orde en wilde graag koken voor bezoekers van het DAC.
"Ik kook nu al zeven jaar", zegt Wendy. "Ik vind het leuk om dit te doen, je krijgt veel enthousiaste reacties." Van haar zestiende tot haar achttiende was Wendy dakloos, tot ze besloot om een opleiding te volgen. Dat werd een opleiding tot kok. Inmiddels is ze opgeleid tot zelfstandig kok niveau 2.
Marije: "Tijdens het koken vroeg een bezoeker mij al of Wendy geen kookcursussen kan geven. Dat zijn leuke ideeën", zegt Marije. "Zo organiseren we veel activiteiten om bezoekers te motiveren."