Koken tegen kanker

08 april 2010 15:07

STAD - De Almeerders Annelies van Son en Barbara van der Horst-Toussiant starten vrijdag 9 april met een kookcursus van vijf lessen voor patiënten met dieetadvies, zoals kanker of diabetes.


Met dagelijkse supermarktproducten leren de dames deelnemers in vijf lessen hoe ze gezonde gerechten op tafel kunnen zetten die aansluiten op een (medisch) dieet. Het kookboek 'Eten tegen Kanker' gebruiken ze hierbij als leidraad. Annelies: "We hebben enthousiaste reacties gehad van de auteurs van het boek, dat zijn twee vooraanstaande Canadese oncologen. Voor zover wij en zij weten bestaan deze kooklessen nog nergens. We leren deelnemers hoe ze gezonder kunnen koken en welke producten ze daar het beste voor kunnen gebruiken."
Barbara en Annelies gaan in de cursus in op hoe gezond eten kan bijdragen aan het welzijn en aan ziektepreventie. "Maar we willen je ook leren concreet de theorie in de praktijk te brengen. Met eenvoudige, voordelige en heerlijke recepten zullen deelnemers zien dat het genoegen van een goede maaltijd samengaat met een goede gezondheid."

Aanmelden

De kooklessen zijn op de vrijdagen 9 en 23 april, 7 en 21 mei en 4 juni van 14.00 tot 17.00 uur. De lessen bestaan uit theorie en uitleg van de bereidingswijze van de gerechten. Er wordt een gezond menu gekookt en dat wordt gezamenlijk opgegeten. Aanmelden kan via internet: www.kookgezond.nu. Deelnemers krijgen na aanmelding te horen waar de cursus gegeven wordt.