Kom in beweging en doe mee met Almere City Run

04 mei 2011 05:00

STAD CENTRUM - Almere mag trots zijn. Op zondag 29 mei vindt opnieuw het grootste sportevenement van Flevoland plaats: Almere City Run. Om 12.00 uur geeft wethouder René Peeters het startschot op de Esplanade voor de enthousiaste hardlopers om het rondje rond het Weerwater te lopen.


De gevorderde lopers doen mee aan de halve marathon, die loopt langs het Weerwater, het kasteel en het Vliegerpark in Almere Haven en eindigt op het Forum, midden in het stadshart. Een goed begaanbare route over verharde wandel- en fietspaden. Naast de halve marathon zijn de afstanden 7 en 14 kilometer te lopen.
Collega’s lopen samen in de Avenu Business Run. De allerjongsten rennen een parcours van 1.400 meter om het Flevoziekenhuis. Ook de jeugd trekt zijn hardloopschoenen aan: speciaal voor hen is er de School Run van 7 kilometer. De Kid-First Kinderopvang Run en School Run zijn sponsorlopen voor Stichting Opkikker. Met hun sportieve inzet kan de stichting belevenisdagen organiseren voor gezinnen met zieke kinderen. Voor de minder sportief aangelegden onder ons: het is een genot om naar de atleten te kijken. Bovendien is er van alles te doen in Citymall: een braderie, de winkels zijn geopend en er is muziek. Voor de kinderen is vanaf 12.00 uur Kidscity op het Belfort gratis geopend: er is een ‘limokoe’ en een springkussen. Genoeg te doen dus voor jong en oud en iedereen die van sport houdt: om naar te kijken of mee te doen.
Inschrijven voor Almere City Run is nog steeds mogelijk: www.almerecityrun.nl.