'Koningin' bezoekt De Zeetuin

07 mei 2010 10:11

MUZIEKWIJK - Openbare basisschool De Zeetuin is 29 april, de dag voor Koninginnedag, bezocht door de 'koningin'. Samen met haar hofdame en twee beveiligers bracht ze een bliksembezoek aan de Wereldtentoonstelling op de Zeetuin.


De afgelopen weken hebben alle groepen gewerkt aan het landenproject 'Samen een wereld'. In elke groep stond een land centraal en er vonden veel activiteiten plaats. De wereldtentoonstelling was een afsluiting van het project.
De koningin kwam over een loper naar de school en werd toegejuicht door alle leerlingen. Met het doorknippen van een lint opende ze de tentoonstelling. Ze werd allerhartelijkst ontvangen door de directeur, alle kinderen en de meesters en juffen. Zij zongen uit volle borst het Oranje Boven-lied. Verder kon de koningin diverse landen bezoeken. Kinderen presenteerden alle bijzonderheden van het land die ze de laatste twee weken hadden bestudeerd. Leerkracht Ingrid Michels: "Er was veel te zien. Er waren veel optredens en er kon naar hartenlust geproefd worden van allerlei culturele lekkernijen. Het was een drukbezochte tentoonstelling en zeker voor herhaling vatbaar."