Koninginnedag grotendeels verregend

06 mei 2010 11:12

ALMERE - Koninginnedag in Almere was vooral nat. Donderdag 29 april begon de vrijmarkt al om zes uur 's avonds en ging door tot laat in de middag van Koninginnedag. De markt had een korte pauze op donderdagavond vanwege een enorme hoosbui rond elf uur.


De meeste verkopers pakten hun spullen met de enorme bui, maar de volhouders bleven zitten tot ver in de middag van Koninginnedag. Onder de afdaken van de Stationsstraat was het vol, verkopers zochten de droge plekken op. De ochtend van Koninginnedag was ook regenachtig maar tegen het middaguur klaarde het op en werd het voorzichtig aan drukker.
De Esplanade was redelijk druk met kinderen die meededen aan activiteiten van de kinderbrandweer, en de Masters of the Game hadden er een pannakooi neergezet. De natte ondergrond van de Esplanade gaf witte vlekken op de benen van de voetballers. Op het Forum was een commerciële markt, en verderop richting de Grote Markt begon de particuliere vrijmarkt. Van Belfort schalde luide muziek, maar geen bezoekers die er van genoten. Op de Grote Markt werd het pas laat in de middag druk, toen ook de zon doorbrak. In het centrum van Almere Buiten was het de dag voor Koninginnedag vroeg druk, mailt Ellen Kriebel. Ze stuurde een mooie foto mee.
Op vrijdag 30 april om 18.00 uur begon de gemeentelijke reinigingsdienst met het opruimen van het afval op de pleinen en in het vrijmarktgebied. In totaal werd zo'n 38 ton vuil weggehaald. Dit is vergelijkbaar met voorgaande jaren.