Koninklijke behandeling voor kinderen in kinderopvang Het Kinderkasteel"We zijn met z'n allen de ba

04 februari 2009 08:00

ALMERE - Prinsen en prinsessen opgelet! Kinderopvang Het Kinderkasteel is afgelopen zaterdag geopend aan de Andy Warholstraat 25 in Tussen de Vaarten. Dat gebeurde geheel in middeleeuwse stijl, passend bij Het Kinderkasteel. Veel bezoekers waren verkleed, er was een middeleeuwse band en er werden oud-Hollandse spelletjes gespeeld.


Eigenaressen Lilian en Monique Purperhart, Wendell Cruden en Vivian Angeles laten kinderen in Het Kinderkasteel zo veel mogelijk vrij. "We zijn niet autoritair, het kind is vrij om in overleg met de leidsters te bepalen wat hij of zij wilt doen", zegt Lilian. "De kinderen zijn bij ons dan ook prinsen en prinsessen: we luisteren naar wat de kinderen te zeggen hebben. Niet de leidsters zijn de baas, maar dat zijn we met z'n allen."
Het Kinderkasteel is een buitenschoolse opvang (bso) dat dagelijks geopend is van 7.00 tot 19.00 uur. "Uit eigen ervaring weten we dat het heel prettig is dat een kind tot 19.00 uur kan blijven. Ouders die buiten Almere werken redden het meestal niet om voor half zeven hun kind op te halen. Hier vangen we dat probleem mee op. Daarnaast hebben we de 'koetsiersdienst'. Naast dat we de kinderen van school halen en brengen, halen we ze ook thuis op. Datzelfde geldt voor tussen de middag en na schooltijd. Aan het eind van de dag kunnen we de kinderen zelfs naar huis brengen; dat is heel bijzonder voor een kinderopvang."
Er is nu al grote belangstelling voor de kinderopvang. Aanmelden kan via de website, telefonisch of door even langs te komen.

Het Kinderkasteel

Andy Warholstraat 25
1328 LA Almere
036-8485855/06-43217342
www.hetkinderkasteel.nl