Koninklijke onderscheiding voor GGD-directeur

25 december 2009 08:00

ALMERE - GGD-directeur Peter Meyknegt heeft donderdag afscheid genomen tijdens een speciale receptie in Schouwburg Almere. Tot zijn grote verrassing kreeg hij tijdens die gelegenheid van burgemeester Annemarie Jorritsma een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt.


Meyknegt had op 7 december al een algemene afscheidsreceptie gehad waarbij wethouder Johanna Haanstra hem de zogenaamd 'P.A.M.-prijs'overhandigde: de Peter A. Meyknechtprijs. Met de daarbij horende prijs van 5000 euro mocht Meyknegt een project steunen op het gebied van openbare geestelijke gezondheidszorg.
Maar donderdag kreeg Meyknegt dan ook een officieel lintje. Jorritsma roemde de carrière van de vertrekkende directeur. "Je had een indrukwekkende loopbaan. In 1980 begon je bij een voorloper van de GGD, in 1983 werd je directeur en vandaag neem je afscheid."
En die prijs heb je verdiend met je zeer indrukwekkende loopbaan. In 1980 ben je aangesteld bij de voorloper van GGD Flevoland, de Districts Gezondheids Dienst, het samenwerkingsverband van de gemeenten Dronten, Lelystad en het Openbaar Lichaam Zuidelijke IJsselmeerpolders, het latere Almere en Zeewolde. In 1983 werd je er directeur en vandaag neem je afscheid. In de periode dat Flevoland groeide en Almere uit de grond werd gestampt wist jij de GGD Flevoland continu aan te passen aan de eisen van de tijd. Je wordt door mensen uit je nabije omgeving geprezen om je mensgerichte benadering."
Vervolgens vertelde Jorritsma dat het Hare Majesteit had behaagd hem te benoemen tot Ridder in De Orde van Oranje Nassau. "Met de koninklijke onderscheiding spreken wij als maatschappij onze waardering uit voor jouw jarenlange, belangeloze inzet. Als burgemeester van Almere ben ik er bijzonder trots op dat ik de bijbehorende versierselen bij je mag opspelden."