Kook mee met kookclub Cuisine Culinaire

20 januari 2020 00:00

RANDSTAD – Bij Cuisine Culinaire Almere kunnen leden gerechten leren koken zoals ze worden opgediend in een restaurant. Cuisine Culinaire is een club van ruim 100 enthousiaste hobbykoks. In de volledig ingerichte en uitgeruste kookstudio aan de Randstad 22-24 koken zij één keer per maand met een groep van maximaal 14 personen op een avond de sterren van de hemel.

De kookclub kent negen kookavonden (waarvan één op de zondagmiddag) die elk het 5-gangenmenu van die maand gaan bereiden. Het menu wordt door de menucommissie samengesteld en de bijpassende wijnen worden door de wijncommissie geselecteerd. De avond wordt begeleid door een chef die het menu al samen met de chefs van de andere avonden heeft voorgekookt. Hij of zij weet zo precies waar de fijne kneepjes zitten om op topniveau te komen.

Culinaire hoogstandjes

Het resultaat is vaak verbluffend. Mensen die nog weinig hebben gekookt, krijgen op deze avond inzicht hoe er tot echte culinaire hoogstandjes gekomen kan worden. Op de avond leren de hobbykoks veel van elkaar. Niet voor niets is het credo 'learning by doing'. En wat minstens zo belangrijk is: deelnemers hebben een leuke avond en genieten van een prachtige maaltijd en bijpassende wijnen.

Open dag

Cuisine Culinaire houdt op zaterdag 1 februari open huis. Iedereen is van 11.00 tot 14.00 uur van harte welkom in de cuisine aan de Randstad 22.24. Vanaf 11.00 uur is het mogelijk een 4-gangenmenu mee te koken.

Meer informatie en aanmelden voor het meekoken op 1 februari: www.ccnafd-almere.nl, of mail naar info@ccnafd-almere.nl

In de volledig ingerichte en uitgeruste kookstudio aan de Randstad 22-24 koken de hobbykoks één keer per maand de sterren van de hemel. (Foto: aangeleverd)

Gerelateerd

Rijbewijs in een dag
HV Almere