Kopen met Droom- en Koopsubsidie

22 juli 2009 07:00

HOMERUSKWARTIER - Almeerders die meer willen weten over hun mogelijkheden om een droomhuis aan te schaffen in Poort, kunnen vanavond, woensdagavond 22 juli naar een informatiebijeenkomst over het nieuwbouwproject Dromenrijk gaan. Kopen met de Droom- en Koopsubsidie maakt droomhuizen bereikbaar.


Droomsubsidie is door VORM Ontwikkeling in het leven geroepen om het voor kopers van nieuwbouwproject Dromenrijk makkelijker én goedkoper te maken om een woning te kopen. Een grotere woning kopen is daarmee makkelijker want VORM zorgt ervoor dat er extra geld ter beschikking is met de Droomsubsidie. Een aspirant-koper kan een bepaalde woning uitkiezen in Dromenrijk die nu (net) niet haalbaar is, maar die met extra geld van VORM wél haalbaar is. Deze Droomsubsidie moet uiteraard wel worden nabetaald, maar dat kan in een later stadium, als de aspirant-koper meer verdient of geld heeft gespaard. Vanzelfsprekend zijn er wel regels aan die Droomsubsidie.
Daarnaast is er ook de Koopsubsidie. Daarmee wordt een ééngezinswoning met eigen tuin of riante buitenruimte, nu bereikbaar voor starters. Koopsubsidie is door de overheid in het leven geroepen om het voor een starter makkelijker én goedkoper te maken om een woning te kopen. Een aspirant-koper kan er méér door lenen (met Nationale Hypotheekgarantie (NHG), dus ook nog eens superveilig) en de overheid betaalt een stuk van de hypotheek. Kijk voor meer informatie over de Koop- en Droomsubsidie op www.wonenindromenrijk.nl.