Koude winter; speelse mode

14 oktober 2009 07:00

ALMERE - De winters in Nederland zijn koud en nat. Maar voor modeliefhebbers is het waarschijnlijk de mooiste tijd van het jaar. Want juist in deze donkere periode kan heerlijk geëxperimenteerd worden door lekker te combineren. Er worden verschillende lagen gedragen die ook weer de mogelijkheid bieden om met accessoires te spelen.


Bedenk daarbij dat de modekleuren deze winter heel geraffineerd zijn. Natuurlijk is zwart deze winter weer volop in modehuizen te zien. Maar veel ontwerpers werken dit seizoen met neutrale, verfijnde kleuren en tinten met een klein kleuraccentje. Voorts zijn er de traditionele diepe en donkere winterkleuren, maar doen ook fellere kleuraccenten hun intrede.
Voor wat betreft de winterjassen zien we in het straatbeeld weer lange jassen en klassieke mantels terugkeren in de klassieke winterkleuren. Voor de heren is een stoer leren jack helemaal hot.
Tot slot is voor de dames het dragen van pittige, korte laarsjes (booties) een echte modetrend. De heren dragen ook korte laarzen, al blijven de sneakers ook nog altijd trendy.