Kruidenwijzer viert lichtjesfeest

26 november 2008 08:00

ALMERE - Openbare basisschool De Kruidenwijzer heeft onlangs in het kader van de culturele feesten 'het Divalifeest' gevierd in de Kruidenbuurt. Tijdens het lichtjesfeest Divali wordt de hindoe-godin Lakshmi godin van het licht, de schoonheid, rijkdom en voorspoed vereerd.


Divali is een belangrijk hindoefeest, het feest van de overwinning van het goede over het kwade, overwinning van het licht over de duisternis en overwinning van de gelukzaligheid over de onwetendheid. De hindoes vieren dan ook de terugkeer van Ram en Sita na hun veertienjarige ballingschap.
In de aula keken leerlingen naar een film van kinderen van een basisschool in Den Haag, die vertelden wat Divali voor hen betekent en hoe zij het vieren. Het programma werd vervolgd met dans van twee dansscholen. Bollywooddans van Madandance en klassieke dans van Natyasudha. In de klas werden ze getrakteerd op heerlijke Hindoestaanse hapjes zoals roti, bara, gugri en persaad. "We bedanken Changoer Koen Koen, Your Catering, Udjala Radio, OHM TV, BMK consultants van Hr. Kalicharan en de twee dansscholen die dit feest mogelijk hebben gemaakt", zegt een woordvoerder van de Kruidenwijzer.