Kruising Grote Markt - Koopmanstraat afgesloten

01 maart 2010 09:39

STAD CENTRUM - Sinds woensdag 17 februari is de kruising Grote Markt met de Koopmanstraat door werkzaamheden ongeveer drie weken afgesloten voor doorgaand verkeer. De fundering van het gesloopte podium wordt verwijderd.


Voor het autoverkeer zijn er omleidingroutes ingesteld via de Bankierbaan en de Schoutstraat. Deze route wordt ter plaatse met borden aangegeven. De Muntmeestergarage, het Muntmeesterhof en alle winkels en horecaondernemingen rond de Grote Markt blijven bereikbaar, ook voor leveranciers. Fietsers en voetgangers kunnen langs de werkzaamheden van de Grote Markt (hekwerk) lopen en hun weg op de Koopmanstraat vervolgen.
De Koopmanstraat wordt ter hoogte van de Grote Markt opengebroken. Dit gebeurt om de fundering van het voormalige podium te kunnen verwijderen. De fundering ligt onder de plaats waar de rails van het podium lag. Met een grote machine wordt de fundering bloot gelegd en op 2,5 meter onder de grond worden de funderingspalen “afgeknepen”. Daarna wordt er zand gestort en wordt de bestrating met het oude straatwerk weer dichtgemaakt.