Kruispunt opgeknapt dankzij Stephan

16 december 2009 08:00

BLOEMENBUURT - Dankzij de verstandelijk gehandicapte Stephan Moolhuizen is een kruispunt in de Bloemenbuurt opgeknapt. Stephan gaat in 2010 op zichzelf wonen en wilde zijn ouders met een veilig kruispunt achterlaten.


Moolhuizen is lid van het politiek panel G-Kracht, bestaande uit negen mensen met een verstandelijke handicap. Stephan vond dat er veel ongelukken gebeurde op het kruispunt Korenbloemweg/Gerrit Schultepad. Hij maakte foto's en benaderde, samen met Ingrid Thijs van ABRI, wijkagent Rob Jahnke en wijkregisseur Lilian Stap. In oktober mochten ze langskomen op het stadsdeelkantoor. Jahnke en Stap lieten onderzoeken hoeveel ongelukken er in 2008 op het kruispunt waren geweest, en dat waren er heel veel.
Stap beloofde meteen met dit gegevens aan de slag te gaan. Twee dagen na het bezoek aan het stadsdeelkantoor kreeg Stephan al een telefoontje dat het kruispunt de week erop al veilig gemaakt zou worden.
Stephan erg tevreden is met de oplossingen en voelt zich erg serieus genomen door de gemeente. De struiken zijn gesnoeid, er is verlichting gekomen en er zijn drempels gemaakt.
Op 1 december werd deze geslaagde actie afgerond. Stephan bedankte Lilian Stap en Rob Jahnke met appeltaart van zijn werkgever, Tante Truus. Stephan gaat in maart 2010 op zichzelf wonen. Zijn wens om een veilig kruispunt achter te laten voor zijn ouders is goed gelukt.