Kunst in de openbare ruimte Kunstambassadeurs gezocht!

03 december 2008 08:00

ALMERE - In deze rubriek, in beheer van Museum de Paviljoens, wordt een Almeers kunstwerk uit de openbare ruimte belicht. Daarbij vertellen Almeerders over zijn of haar favoriete kunstwerk. Museum de Paviljoens is voor de zestig kunstwerken in de stad op zoek naar kunstambassadeurs.


Wie geboeid is door een kunstwerk in Almere, of graag meer weten over een kunstwerk, kan kunstambassadeur worden van één van de kunstwerken in de stad. Kunstambassadeurs ontfermen zich over een kunstwerk en vertellen hun ideeën, associaties en verhalen door aan buurt- en stadsgenoten. Bovendien krijgen ze een kijkje achter de schermen bij Museum De Paviljoens.
Almere kent ruim zestig kunstwerken in de openbare ruimte. Deze kunstwerken behoren tot De Collectie Almere van de gemeente. Museum De Paviljoens beheert de collectie en wordt hierbij geholpen door kunstambassadeurs. Dat zijn Almeerders die betrokken zijn bij hun favoriete kunstwerk in de stad. De kunstambassadeurs houden voor het museum een extra oogje in het zeil. Op deze manier zorgen we er met elkaar voor dat de kunstwerken in goede staat blijven.
Daarnaast mag een kunstambassadeur in Almere DEZE WEEK over 'zijn' of 'haar' kunstwerk vertellen. Waarom kunstambassadeur van juist dit werk? En waarom is dat ene beeld favoriet, tussen alle andere kunstwerken in de stad?
Mensen die geïnteresseerd zijn in het kunstambassadeurschap kunnen contact opnemen met Eva van Diggelen (curator kunst in de publieke ruimte/land art) via evd@depaviljoens.nl of 036-5450400.