Kunst van bezoekers DAC onder de hamer

19 december 2009 08:00

HAVEN CENTRUM - Het Dag Activiteiten Centrum (DAC) Almere houdt vrijdag 18 december een veiling van kunstwerken die gemaakt zijn door cliënten van Kwintes, Triade en anderen van de GGZ-doelgroep. Op woensdag 16 december van 14.00 tot 18.00 uur is er een kijkdag in DAC Jan Steen aan de Haak 60. Op die dag kan de voorraad rustig bekeken worden.


Vanuit de kunstenaarsgroep ExpresSee, waaraan alle bezoekers van DAC deel kunnen nemen, wordt met regelmaat tentoonstellingen georganiseerd. Nu wordt werk van tien kunstenaars geveild. 26 verschillende werken worden vrijdag om 17.00 uur in DAC Jan Steen door twee veilingmeesters aan de man of vrouw gebracht. Deze DAC is sinds de opening begin 2009, erg actief in het centrum van Haven.
Vanaf 16.00 uur is er een inloop met borrel en hapjes, vooraf aan het uiteindelijk afhameren van ExpresSee. Doel van de veiling is om te laten zien wat voor activiteiten DAC Almere en haar bezoekers zoal organiseren en om een intensiever contact met de samenleving te krijgen. Een catalogus kan opgevraagd worden bij DAC Jan Steen via 036-5382260.

Ontwikkelen door kunst

Op verschillende locaties van het DAC in Almere wordt individueel, in workshops en in de vorm van projecten, kunst vervaardigd. Gedurende de afgelopen jaren hebben bezoekers zich zo kunnen ontwikkelen. Met exposities in het stadhuis, het Flevoziekenhuis, op de Kunstmarkt in Almere Haven, in het Gezondheids centrum De Haak en met individuele tentoonstellingen hebben de cliënten van DAC al laten zien hoeveel talent er aanwezig is.
DAC Jan Steen is te vinden aan de Haak 60 in verzamelgebouw De Hulk in het centrum van Almere Haven.