Kunst voor duurzame energie

10 september 2008 07:00

ALMERE - Prinses Annette en burgemeester Annemarie Jorritsma openen op woensdag 17 september de HVC Arttour en Beautiful People in kunstencentrum Kunstlinie. Die dag staat Almere in het teken van Duurzame Energie. Vanaf 18 september tot en met 2 oktober zijn de kunstwerken voor iedereen vrij te bezichtigen.


32 Kunstenaars met een verstandelijke beperking uit heel Nederland hebben kunstwerken met als thema 'Energie' aangeleverd voor deze tentoonstelling. Geheel binnen het thema hebben zij zeer uiteenlopende schilderijen gemaakt, om zo aandacht te vragen voor duurzame energie.
Uit de 36 kunstwerken zijn zes kunstwerken gekozen die geprojecteerd worden op een speciaal HVC servies. De zes winnende kunstenaars worden tijdens de feestelijke opening van de expositie bekend gemaakt.
Voor wie een idee wil krijgen van de kunstwerken: kijk op www.hvcarttour.nl voor een voorproefje.

Arttour

De expositie is twee weken te bewonderen in de Kunstlinie, hierna zullen de schilderijen door verschillende gemeentes in Noord- en Zuid-Holland, Flevoland en Friesland reizen. De arttour is een initiatief van Beautiful People en afvalverwerkingcentrale HVC. Beautiful People doet dit met de verkoop van duurzame koffie (voorzien van het Rainforest Alliance Keurmerk), waarbij elk product wordt gesierd door kunst van kunstenaars met een verstandelijke beperking. Met de verkoop van deze koffie, ondersteunt de afnemer én het regenwoud en komt een deel ten goede aan de kunstenaars. HVC is een samenwerkingsverband van 55 gemeenten uit Noord-Holland, Flevoland, Zuid-Holland en Friesland dat zich richt op een innovatieve en milieuverantwoorde wijze van afvalbeheer en energieproductie.