Kunstenaar heeft last van aswolk

28 april 2010 07:00

ALMERE - De start van de expositie die de Almeerse kunstenares Trudie Canwood op 6 mei zou krijgen in Gallary Alma Blou op Curacao, is enige dagen uitgesteld. Oorzaak is de aswolk die het vliegverkeer boven Europa vorige week teisterde.


Canwood zou op vrijdag 6 mei een expositie starten met haar doeken, maar door de aswolk kon de Almeerse haar schilderijen niet opsturen en was het al te laat om de schilderijen per schip te verzenden. Canwood: "Ik kon alleen maar hopen dat het vliegverkeer snel weer op gang zou komen, omdat anders de expositie afgeblazen zou worden."
Zover kwam het gelukkig niet. "Er is besloten de expositie enkele dagen uit te stellen. Op 6 mei stap ik nu zelf op het vliegtuig en neem de schilderijen opgerold mee. Eenmaal op Curacao lijsten we ze wel weer in."
Trudie Canwood maakt sinds een aantal jaren vrolijke en kleurrijke schilderijen met een zeer tropische uitstraling. Haar inspiratie komt van Curaçao waar haar schoonfamilie woont. De Curaçaose galerie Gallery Alma Blou, waar de expositie plaats vindt, was de eerste galerie die Canwood's werk verkocht. Het was vanaf het begin een succes en al snel werden er ook ansichtkaarten en posters van haar schilderijen gedrukt. Er volgden meer galerieën en winkels die Canwood's kunst wilden afnemen en momenteel worden haar producten in meerdere landen verkocht.