Kunstenaars bekend voor spooronderdoorgangen Buiten

22 december 2020 09:45

BUITEN CENTRUM – De kunstenaars NasePop (Daniel Stroomen) en Venividimultiplex (Joost van Bergen) zijn geselecteerd om een creatieve invulling te geven aan de spooronderdoorgangen in het centrum van Buiten.

Maar liefst veertig enthousiaste creatieven reageerden op de oproep om ideeën te bedenken voor dit project, waaruit dus Daniel Stroomen en Joost van Bergen werden gekozen. Daniel Stroomen heeft z'n roots in Almere, en maakte onder de naam NasePop internationaal furore als graffiti-artiest en autonoom kunstenaar. Almere is ook voor Joost van Bergen zijn uitvalsbasis. Met zijn compagnons van Venividimultiplex creëert hij vanuit zijn studio in Amsterdam onder andere lichtinstallaties die reageren op publiek. Beide kunstenaars zijn gekozen vanwege hun ervaring en aantrekkelijke handtekening die hen ertoe in staat stellen om samen met Arttenders een interessant concept te ontwikkelen dat zowel esthetisch als functioneel de verwachtingen zal inlossen.

Ontwerpteam

De twee kunstenaars worden toegevoegd aan het Arttenders ontwerpteam en gaan elk een eigen concept vormgeven. Uiteindelijk wordt één van deze concepten gerealiseerd.

Het project past in de plannen van de gemeente om van Almere Buiten Centrum een aantrekkelijke bestemming te maken voor alle bewoners, winkeliers en reizigers. In het kader van de stedelijke vernieuwing wordt met de transformatie van de spooronderdoorgangen een ambitie ingelost die bijdraagt aan de beleving van het station en die zorgt voor een nieuw icoon in het centrum.

Eén van de onderdoorgangen van het spoor. (Foto: aangeleverd)