Kunstenaars Haven presenteren zich in boekje

27 november 2019 00:00

HAVEN – Kunstenaars uit Almere Haven hebben een boekje uitgegeven waarin zij zichzelf en hun werk voorstellen aan de stad.

De kunstenaars maken allemaal deel uit van het Kunstkwartier Almere Haven. Dit is een beweging die zich tot doel heeft gesteld om met gezamenlijke projecten de zichtbaarheid van kunst en kunstenaars in Haven te versterken. Het kunstboekje is één van hun projecten. Eerder hebben ze Franc Weerwind als burgemeester onthaald door allemaal een kunstwerk over hem te maken.

Expositie

Olaf de Koning, die afscheid neemt als gebiedsmanager van Almere Haven, heeft vrijdag het eerste exemplaar in ontvangst mogen nemen. Dat gebeurde op Ateliers de Steiger 206, waar ook een expositie te bezoeken was die het Kunstkwartier heeft samengesteld. Deze expositie is voor publiek te zien geweest tijdens de landelijke open atelierroute op 16 en 17 november.

Gebiedsmanager

Voor De Koning was het een mooi moment, omdat hij zijn klus als gebiedsmanager voor Almere Haven zo'n vijf jaar geleden in dezelfde ruimte op De Steiger 206 begon. Na het ontvangen van het boekje gaf De Koning aan dezelfde functie te blijven houden, maar dan in een andere stad. Voor zijn vertrek zorgt hij er wel voor dat het kunstboekje en de aandacht voor de kunstenaars op het Stadhuis verspreid zal worden.

Het boekje toont het werk en informatie van zestien kunstenaars die wonen of werken in Almere Haven en is verkrijgbaar via de website www.kunstkwartieralmerehaven.nl of via info@kunstkwartieralmerehaven.nl.

Olaf de Koning ontvangt het eerste exemplaar van voorzitter Frea Lenger. (Foto: Sietse van der Wal)