Kunstenaars Stichting DAC exposeren 'Kleurrijk Leven' bij de Voedselbank Almere

10 juli 2007 11:54

ALMERE - De expositie 'Kleurrijk Leven' die de komende tijd te zien is bij het Voedsel Loket Almere aan De Binderij 40 is een een groepstentoonstelling van kunstenaars die verbonden zijn aan Stichting DAC Almere. Deze stichting biedt dagbesteding voor mensen met een psychiatrische achtergrond.


Een aantal kunstenaars werkt al langere tijd als autonoom kunstenaar en komt bij het DAC voor sociale contacten en om een klankbord te vinden voor hun kunst. Anderen hebben het schilderen ontdekt tijdens hun deelname aan de cursussen bij Stichting DAC Almere en breiden hun vaardigheden steeds verder uit. Allemaal hebben zij gemeen dat ze zich laten inspireren door wat zich in het dagelijks leven voordoet. De indrukken van het moment zijn terug te vinden in het werk. De exposanten zijn: Rahim Nazar, Wouter Rinkema, Mesfin Abbebe, Ellen van den Ancker, Elly Hansen, Eelco van Beek, Astrid van Vliet, Roy Lo a Sjoe.
Ellen heeft op het DAC min of meer toevallig ontdekt dat ze talent heeft voor beeldend vormgeven doordat ze deelnam aan een cursus. Ze maakt ongedwongen en met het grootste lef de mooiste beelden. En nu is ze zich bij het CKV aan het ontwikkelen op het gebied van schilderen.
Rahim Nazar is in het verleden meer actief geweest als kunstenaar, maar was de inspiratie kwijt na veel psychische problemen. Op het DAC heeft hij langzaamaan zijn inspiratie weer teruggevonden en een nieuwe stijl ontwikkeld. Mesfin Abbebe heeft vaker geëxposeerd. Hij laat op deze tentoonstelling schilderijen zien met ruimtelijke elementen. De tentoonstelling 'Kleurijk leven' was eerder te zien bij Tante Truus in Almere en zal na Het Voedsel Loket Almere nog te zien zijn bij de Rabobank. (Foto: aangeleverd)
Kleurrijk Leven
Voedsel Loket Almere
De Binderij 40 1321 EJ ALMERE
Openingstijden: dinsdag t/m donderdag 11:00 t/m 15:30 uur