Kunstlinie en Flevour Box: Proef de vrijheid op 5 mei

27 april 2021 09:00

ALMERE - Kunstlinie en Flevour Box slaan de handen ineen zodat iedereen op 5 mei thuis kan genieten van een speciale vrijheidsmaaltijdsoep. Chef-kok Sharon de Miranda en culinair schrijfster Nadia Zerouali hebben een Flevolandse twist gegeven aan het beroemde soeprecept. De ingrediënten voor deze vrijheidssoep zitten in een speciale editie van de Flevour Box.

Bevrijdingsdag is een dag om te bezinnen op het belang van vrijheid en om te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is. Momenteel ervaren we allemaal hoe beperkingen in vrijheid aanvoelen. Kunstlinie vindt het belangrijk om hierover met elkaar in gesprek te blijven en zocht daarom de samenwerking met Flevour Box om dit bijzonder vrijheidsdiner mogelijk te maken.

Kookworkshop en livestream

De geuren, geluiden, verhalen en herinneringen aan vrijheid van de inwoners van Flevoland onder de aandacht brengen, dat gebeurt met deze speciale editie van de Flevour Box vol lokale ingrediënten. Kunstlinie nam het initiatief omdat dit aansluit bij de nieuwe tentoonstelling 'thuis', waarin de zintuigelijke effecten van geur en geluid in de huiselijke omgeving centraal staan.

Bij de Flevour Box wordt het recept aangeleverd én een link naar een kookvideo waarin Nadia Zerouali stap voor stap instructies geeft. Op 5 mei kunnen mensen vanaf 17.00 uur digitaal vanuit huis aanschuiven om gezamenlijk de zelf bereidde vrijheidsmaaltijdsoep te nuttigen. Live vanuit Kunstlinie zal Nadia Zerouali een toelichting geven op het recept en gaat ze met kunsthistoricus en geur-expert Caro Verbeek in gesprek over geuren en herinneringen, vrede en vrijheid. In één van de verkochte Flevour Boxen zit overigens een gouden lepel. De winnaar krijgt een cadeaubon van Kunstlinie en een kookboek van Nadia Zerouali.

De speciale 5 mei-editie van de Flevour Box is te bestellen
kunstlinie.nl/flevourbox

Vanuit Kunstlinie geeft culinair schrijfster Nadia Zerouali een toelichting op het recept. (Foto: aangeleverd)