Kunstmarkt

03 september 2008 07:00

ALMERE - Tijdens het Almere Haven Festival is er op zaterdag 6 september weer een kunstmarkt aan de Kerkgracht in het centrum van Almere Haven. Lekker slenteren langs meer dan vijftig marktkramen waar kunstenaars hun werk presenteren en verkopen. Professionele en amateur-kunstenaars uit het hele land laten schilderijen, aquarellen, maar ook sieraden en design zien. Ook op zondag is iedereen van harte welkom op de Kunstmarkt, dan is er een extra koopzondag.


Russkij Festival
Nu eindelijk een festival met een stevige Russische tint tijdens de kunstmarkt. Naast Russische kunstwerken bekijken en kopen kun je een reis boeken, wijnen proeven of barnsteen sieraden passen. Er is een uitgebreide cd- en boekencollectie van Russische muziek en literatuur. Huisfotograaf Marieke Breed laat haar foto’s zien die ze gemaakt heeft van jongeren in het Russische Dimitrov. Geen Russkij Festival zonder Russische bite. Proef blini’s en wodka. Of ga voor borsjt, pelmeni of kaviaar op een gebakken eitje.
Odelein geeft demonstraties beeldhouwen en schilderen
Kunstenares Paulina Martin-de Krey van Atelier Odelein aan de Kerkgracht 129 zal op zaterdag 6 september tijdens de kunstmarkt voor haar atelier live aan het werk te zien zijn. Ze verzorgt dan demonstraties beeldhouwen en schilderen.