Kunstproject 'Kijk, hier woon ik' geopendDrijvende dromen in de vijver

01 juli 2009 07:00

TUSSEN DE VAARTEN - De expositie 'Kijk, hier woon ik' is dinsdagmiddag 23 juni geopend. Het project is een initiatief van de basisscholen Het Meesterwerk, De Compositie en woningcorporatie Ymere.


Een tentoonstelling over wonen en leefbaarheid, waar kinderen van de twee brede basisscholen hun kijk op wonen in Almere laten zien. De expositie omvat twee kunstprojecten, te weten 'De drijvende dromen' en 'Dreamings'.
Tot oktober is het drijvende kunstwerk 'De drijvende dromen' te bezichtigen in de vijver aan de El Grecostraat in Tussen de Vaarten. Daarna reist het kunstwerk naar andere wateren binnen en buiten Almere. "Door deze zelfgemaakte kunstcreaties raken de kinderen betrokken bij de buurt en worden zij zich bewust van hun omgeving", laat een communicatiewoordvoerder van Ymere weten.


Dromen over buurt

De scholen organiseren tevens een gezamenlijke expositie van 24 schilderijen, waarbij de kinderen hun eigen ideeën en dromen over hun buurt hebben vormgegeven. Deze 'Dreamings' gaan ook op reis en worden op wisselende plekken geëxposeerd. Een bijzonder project waarbij de samenwerking van de twee brede scholen centraal heeft gestaan. Het Meesterwerk, De Compositie, kunstenares Bettina Slettenhaar en Ymere werkten samen om dit kunstproject te realiseren. (Foto's: Fred Rotgans)