Kunstroute symbool voor samenwerking bij vernieuwing van BouwmeesterbuurtWethouder Haanstra geeft starts

05 november 2008 08:00

ALMERE - Almere staat donderdag 6 november weer in het teken van de Dag van de Dialoog. Wethouder van onderwijs, Johanna Haanstra, geeft het startschot voor de dag in het Bouwmeesterhuis aan het Van Eesterenplein in de Bouwmeesterbuurt.


Leerlingen van drie basisscholen in deze wijk, De Trinoom, de Manse en de Piramide hebben de afgelopen tijd, onder leiding van Marja Thijssen van het Kunstencentrum De Kunstlinie, ieder een stoeptegel versierd met mozaïeksteentjes. Dit stond ook in het thema van de Dag van de Dialoog: samenwerken en met elkaar in gesprek gaan waren hierbij belangrijke punten. De tegels vormen nu een Kunstroute, bestaande uit drie wandelroutes door de Bouwmeesterbuurt. Een dergelijke route is uniek in Nederland.
In het Bouwmeesterhuis onthult de wethouder donderdag een foto-expositie van kinderen uit de Bouwmeesterbuurt. Op deze foto's staan de kinderen met de tegel die zij gemaakt hebben voor de kunstroute in de wijk. Vervolgens geeft zij het startschot voor het eerste dialooggesprek. De tegels en de kunstroute dragen bij aan de trots van de kinderen op hun wijk. Daarnaast sluit dit project goed aan op het thema voor de Dag van de Dialoog van dit jaar: Ontwikkeling.
Het eerste dialooggesprek op de Dag van de Dialoog wordt gevoerd door acht kinderen. De gespreksleider is een derdejaars Pabostudent uit Almere.
Naast het Bouwmeesterhuis zijn er verschillende locaties in Almere waar mensen met elkaar in dialoog gaan over het thema ontwikkeling in Almere.
De organisatie van De Dag van de Dialoog is dit jaar in handen van Ymere, Rabobank Almere, De Schoor , Bureau Gelijke Behandeling en de gemeente Almere.