Kwartiermaker gaat Cultuurhuis Almere Buiten vormgeven

08 april 2021 12:00

BUITEN - Bureau Fringe is woensdag gestart als kwartiermaker voor het Cultuurhuis Almere Buiten. Het bureau gaat zich bezighouden met het vormgeven van het Cultuurhuis in gebouw Extravert aan het Baltimoreplein.

Het gebouw in het centrum van Almere Buiten heeft al een aantal culturele functies, zoals de nieuwe bibliotheek, het Erfgoedhuis Almere, Global Dance en het Buitenhuis. Bewoners en ondernemers hebben tijdens de Cultuurtafel Almere Buiten in 2018 echter de wens geuit voor meer cultuur in het centrum van Almere Buiten in de vorm van een kleinschalig theater of filmhuis waarin ook plek is voor repetities en optredens van amateurs.

Aankoop gebouw Extravert

Hilde van Garderen, wethouder Stedelijke Vernieuwing en Kunst en Cultuur: "Door het instemmen van de raad op 17 december 2020 met de aankoop van het gebouw Extravert wordt aan deze wens van bewoners en ondernemers tegemoet gekomen. Ik ben er trots op dat op deze plek in de toekomst publieke en private culturele- en maatschappelijke voorzieningen onder één dak komen en de beleving van het centrale Baltimoreplein nog meer wordt versterkt."

 

Businessplan

Om het Cultuurhuis daadwerkelijk te realiseren is de gemeente Almere op zoek gegaan naar een kwartiermaker en heeft deze gevonden in de personen van Karin Bootsma, Maaike Westinga en Barbara de Leeuw van Fringe. Van Garderen: "Zij gaan er voor zorgen dat het voorwerk dat diverse partijen al hebben verricht, verder wordt uitgewerkt naar een concreet en toekomstbestendig businessplan. Een businessplan dat gedragen wordt door alle betrokken partijen en waarbij de partijen gestimuleerd worden verantwoordelijkheid en eigenaarschap te nemen en houden."

Gebouw Extravert aan het Baltimoreplein wordt getransformeerd tot Cultuurhuis Almere Buiten. (Foto: Almere DEZE WEEK)