KWF Kankerbestrijding Almere haalt toch 80.000 euro

04 december 2009 15:04

ALMERE - De Almeerse afdeling van KWF Kankerbestrijding heeft dit jaar ruim 80.000 euro kunnen overmaken naar het landelijk bureau van deze organisatie om kankeronderzoek te bekostigen, ondanks de economische crisis. Dat is woensdagavond 18 november bekendgemaakt op de jaarlijkse avond van de plaatselijke afdeling in het gebouw van LeasePlan aan de Wisselweg.


Het ingezamelde bedrag is een optelsom van de opbrengsten van de huis-aan-huis collecte (begin september), de straatcollecte, de winkelbusjes en acties en giften. Opvallend is dat in Almere de opbrengsten van de winkelbusjes toenemen. De busjes komen dan ook in steeds meer winkels te staan.
Omdat er iets minder mensen de huis-aan-huis collecte hebben gelopen en mensen door de economische crisis minder gaven, bleven de inkomsten van deze actie (67.000 euro) achter bij de opbrengsten van voorgaande jaren. Toch maakte voorzitter Klaas Jongejan een compliment aan de meer dan vijfhonderd vrijwilligers van de afdeling, die samen toch voor een goed resultaat hebben gezorgd. Ook landelijk promotor Eric van Veelen wees er op dat Almere niet in mineur moet zijn nu er sprake is van een lichte daling. In de grote steden is het momenteel toch al een stuk moeilijker. Van Veelen vergeleek de resultaten van Almere (187.500) met een stad als Utrecht waar 320.000 mensen wonen en waar een bedrag van 94.000 euro werd opgehaald. “Dat doen jullie het hier dus gewoon heel goed.”


SamenLoop voor Hoop en Alpe d’Huzes
Tijdens de avond werd een informatieve film vertoond over waar het geld - dat wordt ingezameld - voor wordt gebruikt en waren er presentaties over de Alpe d’ HuZes 2010 en de SamenLoop voor Hoop 2010. Ook via deze acties wordt in Almere geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Plaatselijke KWF-ambassadeur Gregor Stam reikte bloemen en spelden uit aan de jubilarissen die in de verschillende wijken reeds dertien keer hebben meegedaan aan de collecte. Het gaat om de dames Blom, Mark, Busch, Nassau-Kuypers, Stor de Mos. Schulp, Wekmeester, Sluijter en de heer Scholten. Joyce Klerkx werd gehuldigd vanwege haar jarenlange activiteiten in het bestuur van de afdeling.