Laatste deel Weerwaterbrug gelegd

25 mei 2021 09:00

HORTUS – Werklieden hebben deze week het laatste brugdeel van de Floriadebrug gelegd. De brug gaat Weerwaterbrug heten en verbindt de toekomstige wijk Hortus (het Floriadeterrein) met de Filmwijk.

Voor de constructieve delen van de brug is, voor het eerst in Nederland, gebruik gemaakt van cementloos beton, gemaakt van Almeerse reststromen. De 'iconische brug', zoals hij destijds werd gepresenteerd, moet het visitekaartje van de stad worden en gaat deel uitmaken van het Rondje Weerwater, de recreatieve track rond het Weerwater.

De bouw startte op 13 oktober 2020, nadat Almeerders op drie ontwerpen hadden mogen stemmen. Bouwer Strukton zal naast de bouw ook twintig jaar lang het onderhoud aan de brug verzorgen. In verband met de werkzaamheden voor de Floriade, is het moment waarop de brug voor publiek wordt opengesteld nog niet bekend. Wie alvast een kijkje wil nemen kan vanaf de Esplanade wandelen haar het strandje tegenover de toekomstige Floriadewijk. Op de website van de gemeente valt te lezen dat de naam van de brug al bekend is: de Weerwaterbrug. Dit najaar moet de brug worden opgeleverd.

Het laatste brugdeel van de Weerwaterbrug is gelegd. (Foto: Duretti Ashrak)