Laatste fase Ithaka van start

13 oktober 2009 07:00

POORT - In het weekend van 10 en 11 oktober gaat de fase II van het project Ithaka van start. Dit vanwege het grote succes van de verkoop van fase I. Van de woningen in fase I is tachtig procent verkocht of onder optie. Er zijn nog slechts enkele tuinappartementen, terrasappartementen (waaronder een hele grote van 156 vierkante meter, met 16.20 meter breed terras) en vier bovenwoningen beschikbaar. De bouw van fase I start nog in november van dit jaar.


Ithaka is een project van in totaal 96 appartementen, tien dubbeldekkers, 23 tuinhuizen en dertien werkruimten rondom een groot gemeenschappelijk park met zwemvijver. Ithaka zal gebouwd worden in het Homeruskwartier in Almere Poort. Ithaka is een project van Van Bekkum Groep / Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling. Het ontwerp is van VMX architects en Ronald Rietveld Landschapsarchitectuur.

Naast Cascadepark

Op 10 en 11 oktober zal de grote vrachtwagen weer neerstrijken op locatie, direct naast het Cascadepark. Van 11.00 tot 15.00 uur zijn de ontwikkelaars, de bouwondernemer, de architect en de makelaar aanwezig om de plannen toe te lichten en al uw vragen over fase I en II te beantwoorden. Er staat een maquette van het project en er zijn schaalmodellen van verschillende woningtypes.
Fase II bevat in het hoofdgebouw 52 appartementen en veertien werkruimtes. Ook de 23 tuinhuizen komen in verkoop. De appartementen variëren van 41 vierkante meter tot 280 vierkante meter met een start verkoopprijs vanaf 85.000 euro v.o.n. Alle appartementen (met uitzondering van het penthouse) worden weer aangeboden met Koopgarant korting tot dertig procent. De appartementen zijn daardoor voor een brede groep bereikbaar.
De tuinhuizen zijn in drie breedtematen beschikbaar en liggen mooi rondom het gemeenschappelijke landschapspark. Er zijn twaalf kleinschalige werkruimtes van 49 vierkante meter met grote raampartijen naar de singelzijde. Verkoopprijs van de werkruimtes is 86.000 euro (exclusief BTW) v.o.n.. Deze ruimtes zijn zeer geschikt voor kleinschalige bedrijvigheid. Tot slot is Ithaka op zoek naar een exploitant voor de horecaruimte van rond de tweehonderd vierkante meter op de begane grond, want de bedoeling is dat Ithaka een levendige wereld wordt. De gedrukte brochures zijn per 10 oktober beschikbaar.
Een aantal appartementen in het hoofdgebouw zal worden toegewezen aan mede opdrachtgevers van het eerste uur. Maar het merendeel komt in vrije verkoop. Gezien de snelle verkoop van de eerste fase wordt ook op 10 en 11 oktober veel aanloop verwacht. Belangstellenden doen er dus verstandig aan 10 en 11 oktober te noteren in de agenda en vooral langs te komen.
Meer informatie: www.mijnithaka.nl of bij makelaar Jorien van Santen: Leukehuizen.nl: 036-5409031 of 06-41246405.