Laatste politieke debat

23 februari 2011 06:00

ALMERE - Veiligheidscamera's in bussen, de IJmeerverbinding en de Oostvaardersplassen. Een greep uit de thema's die maandag 28 februari in Almere aan bod zullen komen tijdens het laatste politieke debat in het kader van de provinciale statenverkiezingen op 2 maart. De avond in het stadhuis begint om 19.30 uur.


De twaalf politieke partijen die meedoen aan deze verkiezingen in Flevoland kruisen onder leiding van debatleider Inge Diepman de degens. Tijdens de avond is er ruimte voor zowel het publiek in de zaal als kijkers thuis om mee te doen en te reageren op de statements van de politici. Via www.flevoland.nl/verkiezingen is een live televisieregistratie van het debat te volgen. De site biedt ook een mogelijkheid voor de internetkijker om rechtstreeks te reageren op de discussie.
Zaterdag 26 februari gaat een videoteam in het centrum van Almere op onderzoek uit welke onderwerpen er verder spelen onder de inwoners. De reacties van de bevolking zijn tijdens het debat in een samenvatting terug te zien. Voorafgaand en na afloop van het debat presenteren de twaalf deelnemende partijen zich op de Verkiezingsmarkt.
De twaalf partijen die meedoen aan het debat en de verkiezingen zijn: VVD, CDA, PvdA, SP, ChristenUnie, GroenLinks, SGP, Partij voor de Dieren, D66, PVV, 50PLUS en Leefbaar Almere. De discussieavond is onderdeel van de opkomstverhogende campagne 'Flevoland is er ook voor jou'. Deze campagne wordt op 2 maart afgesloten tijdens de verkiezingsdag.
Op deze dag is het bijvoorbeeld voor forenzen mogelijk te gaan stemmen in een speciaal stembureau in wegrestaurant Hajé, langs de snelweg.