Lachen geblazen met The Joker Comedy Club

24 februari 2010 08:00

STAD CENTRUM - "Die tweede 'stand up comedian' vond ik het beste", zegt Douwe Jan IJlst. Hij ging samen met zijn vriendin naar de Joker Comedy Club-avond die zaterdag voor het eerst in De Jordaaan aan het Belfort gehouden werd. "Volgende keer komen we zeker weer."


Karel-Oscar Hengel van The Joker Comedy Club: "Dit is stand up comedy in zijn ruwe vorm: in een café, met wat geroezemoes op de achtergrond. De originele vorm zoals we die kennen uit Engeland en Amerika. Het was onze eerste keer hier in De Jordaaan."
Op het 'menu' stonden die avond drie 'stand uppers', die elk het publiek aan het lachen maakte. Na een wat onwennige start van comedian Menno Stam, die even moest wennen aan de nieuwe locatie, kwam het publiek lekker los. Bezoeker Douwe Jan IJlst: "Die tweede stand up comedian, Anne-Jan Toonstra vond ik de beste van de avond. Hij had niets met geloof, zei hij; Buddha was volgens hem 'een glimlachende kale dikke trucker'. En dan die mimiek erbij. Heel grappig."
Neville Raven begeleidde de avond en sloot ook de avond af. "Die grap over 'binge drinkin', coma zuipen, is er eentje om te onthouden," zegt IJlst grinnikend terwijl hij aan zijn witbiertje nipt. "We komen de volgende keer zeker weer naar The Joker."
The Joker Comedy Club organiseert meerdere stand up comedy-avonden in Almere. Voor meer informatie: www.thejokercomedyclub.nl.