Laptop voor vmbo'ers Groenhorst College

29 oktober 2008 08:00

ALMERE - Leerlingen die bij het Groenhorst College de opleiding vmbo in drie jaar doorlopen, hebben van de school een gratis laptop gekregen. Ook voor volgend jaar wil de school deze leerlingen een laptop aanbieden.


Normaal gesproken duurt een vmbo-opleiding vier jaar. "In sommige situaties kunnen leerlingen een verkort traject volgen", zegt directeur Bauke Houtsma. "Die leerlingen krijgen veel informatie op school, die zij direct kunnen verwerken in hun laptop, zodat ze het thuis ook weer tot hun beschikking hebben. We hadden veertig aanmeldingen voor dit verkorte traject, na een pittige intake-procedure zijn uiteindelijk twaalf leerlingen overgebleven."
Ook volgend jaar wil de school de driejarige vmbo'ers een laptop aanbieden. "Voor deze groep is een laptop echt een meerwaarde", aldus Houtsma. "Het mooie is dat ze na die drie jaar ook versneld in drie jaar de mbo en zelfs nog de hbo versneld kunnen volgen."
Op donderdag 30 oktober houdt het Groenhorst College voor de vmbo een open avond in het pand aan de Heliumweg 1 in Poort. Deze avond duurt van 19.00 tot 21.00 uur. Houtsma: "Geïnteresseerden voor het verkorte traject kunnen zich die avond ook aanmelden. Er zit geen bovengrens aan het aantal deelnemers, maar ze moeten uiteraard wel de intake-procedure doorlopen."