“Het is een avontuur!”Opnieuw zomerkampen Jeugd In Beweging

12 juli 2007 14:34

ALMERE - Stichting Jeugd In Beweging (SJIB) organiseert ook dit jaar haar befaamde zomerkampen. De vakantieweken, van zondag 22 juli tot en met zaterdag 11 augustus, zijn voor jeugd in de leeftijd van acht tot veertien jaar die niet zo gemakkelijk aan vakantie toe komen. In drie kampweken wordt hen een onbezorgde tijd geboden waarbij het accent op beweging ligt. Hoofdsponsor dit jaar is Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton.


Voor de vierde keer organiseert SJIB zomerkampen voor met name kinderen uit minder draagkrachtige gezinnen, zodat deze kinderen iets meemaken tijdens de zomervakantie. Frans van SJIB: “De meeste kinderen die voorgaande jaren meegingen, gaan nu ook weer mee. Dat vinden ze geweldig, het is echt een avontuur voor ze.” Dit jaar wordt een zomerkamp ‘military style’ georganiseerd. De kinderen slapen in grote legertenten, op echte veldbedden, en tijdens de kampen wordt er gebruik gemaakt van een groot aantal klassieke legervoertuigen en jeeps. Het kamp wordt gehouden op camping De Paasheuvel, gelegen in de bossen van Vierhouten op Veluwe waar drie groepen van vijftig kinderen elke week een kamp houden.
“We hebben nog plek voor zo’n veertig sportieve kinderen die deze uitdaging aandurven”, aldus Frans. Voor deelname wordt een bescheiden eigen bijdrage van de ouders gevraagd van 30 euro. “De rest van de kosten wordt gedekt door subsidies en Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton.”
Op het kamp is nog plaats voor enkele gemotiveerde vrijwilligers die kunnen helpen met de actieve begeleiding van de kinderen. Met name studenten die een opleiding in de sociaal pedagogische sfeer volgen of een opleiding tot bijvoorbeeld docent sport.
Voor inschrijvingen of aanmelden als vrijwilliger bel 036-8445552 op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 10.00 en 14.00 uur, of stuur een e-mail aan sjib@chello.nl. Of kijk voor meer info op www.sjib.nl/wb.