“Maatschappelijke betrokkenheid ontwikkelen”Echnaton organiseert College Tour met Jörge

01 februari 2012 06:00

ALMERE – Scholengemeenschap Echnaton organiseert donderdag 2 februari de eerste Echnaton College Tour. Alle derdeklassers in de vmbo-bovenbouw stellen hun meest prangende vragen aan cabaretier/presentator Jörgen Raymann. Het programma duurt van 12.30 tot 13.30 uur en wordt live uitgezonden door Echnaton FM via www.echnatonfm.nl.


“We zijn ontzettend blij dat Jörgen spontaan en belangeloos meewerkt aan een onvergetelijke middag”, zeggen initiatiefnemers Nadya Karim en Tilly Nijhof. “Door een inspirerende, bekende persoonlijkheid in huis te halen aan wie onze leerlingen persoonlijke vragen mogen stellen, hopen we ze uit te dagen om hun eigen kwaliteiten en talenten te ontdekken.”
De leerlingen gaan in gesprek met een inspirerende bekende Nederlander. Onder leiding van de Almeerse rapper Psicho, die als presentator de Echnaton College Tour begeleidt, gaan elf klassen de competitie met elkaar aan door de beste vraag aan Jörgen Raymann te stellen.

Maatschappelijk betrokken leerlingen

“Onze leerlingen gaan de Echnaton College Tour op de eerste dag van de burgerschapsweek ‘veilig’ oefenen in de vorm van een mini College Tour. Daar besteden we aandacht aan de preventie van discriminatie en die van homoseksuelen in het bijzonder. In de veilige setting van de mentorklas oefenen de leerlingen hun ‘interview-skills’ in een gesprek met een vrijwilliger van het COC. In onze onderbouw wordt al aandacht besteed aan homoseksualiteit, maar in de bovenbouw nog te weinig”, vindt Karim. “Door middel van de College Tour besteden we blijvend aandacht aan dit belangrijke onderwerp. We willen ervoor zorgen dat leerlingen werken aan hun spreekvaardigheid en dat ze tegelijkertijd een maatschappelijke betrokkenheid ontwikkelen.”