“Waarom niet in de Havenkom?”PVV en actiegroep ‘Stop de coffeeshop’ strijden zij

28 december 2011 06:00

POLDERVLAK – De actiegroep ‘Stop de coffeeshop’ legt zich nog altijd niet neer bij de plannen van de gemeente om een coffeeshop toe te staan op het bedrijventerrein Poldervlak en gaat nu samen met de PVV strijden om dit ‘onzalige plan’ tegen te houden. Afgelopen donderdag gingen Toon van Dijk, René Eekhuis, Chris Jansen en Annette Raijer van de Almeerse PVV bij de bewoners op bezoek.


Of er wel of geen behoefte is aan een coffeeshop in Almere Buiten, staat niet ter discussie bij de bewoners van de Molenbuurt. Maar als die er dan moet komen, doe het dan op een meer voor de hand liggende locatie vinden ze. “Wij willen ons veilig en prettig voelen in onze wijk. Dit bedrijventerrein is gewoon een hele malle en afgelegen plek. Zo’n coffeeshop trekt overlast aan, terwijl juist op dat terrein bijna geen controle is. De politie zie je hier ’s avonds nauwelijks.”
De bewoners zetten niet alleen de hakken in het zand, maar komen ook met een alternatief. “De Havenkom ligt veel centraler en daar is al cameratoezicht. Dat proberen wij de gemeente telkens duidelijk te maken. Maar verder dan vage toezeggingen hebben we tot nog toe niet gekregen.”

Toezicht

Daarom werden nog maar eens alle politieke partijen aangeschreven. VVD’er René Maertens hoorde de bewoners vorige week aan en afgelopen donderdag was er zelfs een delegatie van vier man van de PVV. De PVV is fel gekant tegen de vestiging van deze coffeeshop. “Wij gaan knokken wat we kunnen,” zegt raadslid Toon van Dijk strijdvaardig. “Waarom of all places juist daar een coffeeshop? Helemaal tegenhouden zal misschien moeilijk worden, maar we hopen de raad mee te krijgen in ons standpunt. De PVV is tegen drugs in de stad en als het dan toch niet anders kan, doe het dan op een plek waar constant toezicht is. Het is wel duidelijk dat zoiets hier niet kan.”