Leden raadspanel:"Cameratoezicht in Haven"

09 november 2009 12:32

HAVEN CENTRUM - Als het aan het Almeerse raadspanel ligt, wordt het centrum van Haven binnenkort voorzien van cameratoezicht. Dit in navolging van Almere Stad, waar in 2008 al camera's werden geplaatst.


De gemeente vroeg aan 1136 leden van het raadspanel of cameratoezicht een toevoeging voor de veiligheid en leefomgeving van Haven zou zijn. 63 procent van de ondervraagden gaf aan het wenselijk te vinden wanneer het centrum onder toezicht wordt gesteld. 24 procent heeft geen mening over het al dan niet plaatsen van camera's.
Een anonieme voorstander van cameratoezicht in Haven liet weten: "Bestrijding van vandalisme door camera's te plaatsen, is een eerste stap tegen verloedering." Een andere inwoner was sceptischer. "Ik denk niet dat de camera's het probleem zullen oplossen. De problemen zullen zich eerder verplaatsen naar plekken waar geen cameratoezicht is", valt te lezen in een verzameling reacties van de gemeente.
Of het cameratoezicht in Haven er ook komt, is nog niet zeker. De gemeente onderzoekt de mogelijkheden en heeft nog geen definitief besluit genomen.