Leerling Oostvaarderscollege behaalt brons in beroepenwedstrijd

11 maart 2009 08:00

ALMERE - Stacey Schlüter heeft afgelopen weekeinde een bronzen medaille in de wacht gesleept tijdens 'Skills Best Men 2009' in de categorie Elektrotechniek. De vierdejaars VMBO-er van het Oostvaarderscollege bewijst hiermee een jong vaktalent in de elektrotechniek te zijn.


Stacey heeft samen met een teamgenoot een nieuwe EHBO-post bij een verzorgingsruimte van een dierentuin geïnstalleerd. De EHBO-post is voorzien van alle gemakken. Deze opdracht is een afspiegeling van de dagelijkse praktijk binnen de technische installatiebranche.
Skills Best Men is een vakmanschapwedstrijd voor vierdejaars VMBO-leerlingen Elektro- , Installatietechniek en Instalektro. In totaal veertien leerlingen uit zeven verschillende regio's werkten in teams aan een praktijkopdracht.
Het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf (OTIB) organiseerde de beroepenwedstrijden voor de Technische Installatiebranche. Een deskundige jury, vanzelfsprekend afkomstig uit de branche, volgde de kandidaten drie dagen lang voordat zij tot een oordeel kwam.
Voor meer informatie: www.otib.nl.