Leerlingen Baken Park Lyceum verrassen bewoners Castrovalva

28 april 2020 00:00

TUSSEN DE VAARTEN – Om het leed van senioren wat te verzachten hebben leerlingen van het Baken Park Lyceum cadeaupakketjes gemaakt voor bewoners van woonzorgcentrum Castrovalva in Tussen de Vaarten.

De actie was een initiatief van Véronique Poll, docente Frans, waarmee de mavo 1 leerlingen zich wilden inzetten voor deze ouderen die vanwege de coronamaatregelen al wekenlang geen bezoek meer kunnen krijgen van kinderen, kleinkinderen of vrienden.

In goed overleg met Connie Steenkamer, dagbestedingscoach van woonzorgcentrum Castrovalva in Almere, hebben de leerlingen pakketjes gemaakt voor de bewoners die lichamelijke klachten hebben en/of dementerend zijn.

Twee dagen lang konden de leerlingen hun verrassing inleveren bij de receptie van de school en had de docente Frans het genoegen om 73(!) pakketjes te overhandigen. Naast vruchtensap, chocolaatjes of koekjes hebben de leerlingen ook een memoryspel gemaakt van plaatjes waarop voorwerpen en personen van vroeger te zien zijn. De bewoners van Castrovalva waren tot tranen toe geroerd.

De bewoners ontvingen een cadeautje van leerlingen van het Baken Park Lyceum. (Foto: aangeleverd)