Leerlingen Baken Stad College solliciteren voor functie in eigen bedrijf

25 januari 2010 08:00

STAATSLIEDENWIJK - Solliciteren naar een functie in een op te zetten bedrijf. Dat hebben de derdejaars leerlingen Handel en Administratie van Baken Stad College afgelopen week gedaan. De sollicitatiegesprekken op school zijn in een realistische setting gevoerd met medewerkers van het UWV en dienen als basis voor de nog op te starten bedrijfjes binnen het project van 'Microkrediet'.


Voor veel leerlingen was het een eerste ervaring met een sollicitatiegesprek. De leerlingen konden kiezen uit verschillende functies zoals bedrijfsleider, hoofd in- en verkoop, hoofd-marketing of boekhouder. Na afloop gaven de meeste leerlingen aan het een hele ervaring te vinden en veel geleerd te hebben.
Sureya Temming en Kim Koudijs van het UWV waren betrokken bij de 'sollicitaties'. "We hebben erg leuke gesprekken gevoerd. Er kwam zelfs een leerling met een heus cv." Ze vervolgen: "De leerlingen kwamen over het algemeen erg enthousiast terug van de gesprekken, blij dat het voorbij was, maar ze vonden dat het gesprek achteraf wel meeviel. Een leerling zegt: "Ik was erg zenuwachtig in het begin maar de mevrouw was erg aardig en ik heb alle vragen goed kunnen beantwoorden."

Day for Change

Met het project 'Microkrediet' van het goede doel Day for Change leren jongeren ondernemen. Met een 'startkapitaal' zetten leerlingen op eigen slimme en creatieve wijze bedrijven op. De doelstelling is echt geld verdienen. Allemaal voor het goede doel. Jongeren maken zo op een levensechte manier kennis met ondernemerschap en leveren daarnaast een maatschappelijke bijdrage aan ontwikkelingssamenwerking.
Meer informatie: www.Dayforchange.nl en www.baken.nl.