Leerlingen Egelantier controleren verkeer

17 juni 2009 07:00

OOSTVAARDERSBUURT - Leerlingen van basisschool De Egelantier hebben eind vorige week en begin deze week actie gevoerd tegen automobilisten die voor gevaarlijke situaties zorgen rond de school.


Gewapend met sandwichborden voorzien van waarschuwingsteksten als 'pas op' en 'denk om de kinderen', of 'parkeren? Niet op de stoep!' trokken de kinderen op haal- en brengtijden van de school langs de ouders die hun auto dubbelparkeerden of lieten staan op de kiss&ride-strook waar het juist de bedoeling is dat de kinderen alleen maar even uitstappen.
Juf Daphne: "Veel ouders brengen en halen hun kind met de auto naar school. Dat zorgt soms voor gevaarlijke situaties. De kinderen hebben daar zelf actie op ondernomen."
Die actie kwam tot stand via de Roefelraad. In samenwerking met de leerlingen van De Egelantier werd de actie bedacht. Automobilisten kregen een gele kaart onder de ruitenwisser als de auto niet goed geparkeerd stond.
"Effect had de actie zeker", zegt juf Daphne. "Zeker op de kiss&ride-strook ging de doorstroom van auto's veel meer geordend. De politie is ook nog even komen kijken."
Gelukkig voor de kinderen reageerden verreweg de meeste ouder begripvol als zij een gele kaart ontvingen. "Vier of vijf ouders in auto's hadden er maling aan en reageerden boos. Zulke figuren hou je altijd. We hebben daar achteraf wel met de kinderen over gesproken. Ze zijn vooral trots dat ze zelf het probleem hebben gesignaleerd en ook zelf actie hebben ondernomen."