Leerlingen Helen Parkhurst oefenen in Flevoziekenhuis

07 april 2010 07:00

STAD CENTRUM - De doorlichtkamer van de afdeling Radiologie van het Flevoziekenhuis was vorige week gevuld met 26 leerlingen van Helen Parkhurst. Havo-leerlingen volgden een praktijkles echografie waarbij, onder begeleiding van radioloog Kai Yiu Ho, de leerlingen zelf op elkaar konden oefenen.


Eerder die dag liet de radioloog de leerlingen al in theorie kennismaken met het 'driedimensionale virtuele menselijk lichaam' en liet ze de mogelijkheden van röntgen, echo, CT en MRI zien. Beide lessen waren onderdeel van het Studium Generale van het Helen Parkhurst, school voor middelbaar Daltononderwijs. Eerder in de week stonden ook andere specialisten, verpleegkundigen en paramedici van het Flevoziekenhuis voor de klas.
Een van de andere activiteiten was de 'hechtles'. Medewerkers van de operatiekamer vertelden over het vak en lieten leerlingen doorgesneden sinaasappels met echt operatiemateriaal weer aan elkaar naaien. Ook een oncologisch chirurg, anesthesioloog, KNO-arts, IC-verpleegkundigen en logopedist Brigitte Boon gaven een college.