Leerlingen Het Meesterwerk oefenen met ondernemerschap

18 mei 2011 05:00

TUSSEN DE VAARTEN – De leerlingen van de groepen 8 van basisschool het Meesterwerk hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan het ondernemerschapproject Kids in Bizz, waarbij de leerlingen onder begeleiding van hun leerkracht en een zakelijk begeleider uit het bedrijfsleven, een eigen bedrijf gaan runnen.


“Tijdens het leuke en leerzame project werken leerlingen binnen een eigen bedrijf met echte producten en echt geld. Ze maken zo op eenvoudige wijze kennis met enkele financiële en economische begrippen. Daarnaast stimuleert Kids in Bizz de leerlingen samen te werken en als team te opereren”, vertelt René Gerritzen, leerkracht op het Meesterwerk.
De leerlingen verkopen producten van Fair Trade Original, dit is een importeur voor de wereldwinkels. Fair Trade Original biedt bedrijven in Azië, Afrika en Latijns-Amerika eerlijke handelsvoorwaarden en helpt hen om sterke ondernemers te worden. “De producten die worden verkocht lopen uiteen van koffie tot snoepjes en van een vilten bloem tot FairMail postkaarten”, gaat Gerritzen verder.
Op donderdag 19 mei is er van 17.00 tot 19.00 uur een buurtmarkt op het Meesterwerk. Hier zullen de leerlingen hun bedrijf presenteren en hun producten aan de bezoekers verkopen. De winst die de bedrijfjes maken met de verkoop van hun producten komt geheel ten goede aan een goed doel: Het WSPA. Dit is een wereldwijde beweging om dierenwelzijn te realiseren en veel dierenleed uit de wereld te helpen.