Leerlingen Montessorischool vestigen recordEén kilometer vingerhaken

26 juni 2009 10:37

RANDSTAD - "Je vingers gaan er ontzettend pijn van doen en op het laatst weet je niet meer hoe je moet zitten. Maar het is ook erg verslavend. Als iemand anders aan het vingerhaken is, begin je vanzelf ook weer."


Het leven van de leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van de Montessorischool Stad stond de afgelopen weken volledig in het teken van het vingerhaken. Daarbij wordt een draadje wol met een knooptechniek dikker gemaakt en ontstaat een mix van verschillende kleuren wol. "We zagen ergens omaatjes breien. Dat vonden we zo schattig. Toen legde iemand ons de techniek van vingerhaken uit en zijn we begonnen", zegt Luna (10).
"Eerst haakten we armbandjes", vult Daisy aan. "Maar ineens zat iedereen te vingerhaken. Het hield gewoon niet meer op."
Iedere pauze zaten tientallen leerlingen te vingerhaken. "Maar stiekem ook tijdens de les", zegt Sharissa (12). "Dat vond de juf niet leuk. Maar omdat het zo verslavend is, wilden we alsmaar doorgaan. In ieder geval mag het nu in de klas niet langer."
Bij de Zeeman en Wibra kochten de leerlingen voordelig wol in. Luna: "We hebben zeker honderd euro uitgegeven met zijn allen. Maar het resultaat mag er zijn. We hebben een bol van 312 meter en een bol van 460 meter. Voor de vakantie willen we duizend meter hebben gehaakt."
Inmiddels is al contact gelegd met het Guiness Book of Records. "Het kinderrecord staat momenteel op 320 meter. Daar zijn we dus al dik overheen. We hebben ook al een brief naar het Jeugdjournaal gestuurd. Misschien komen we wel op televisie."