Leerlingen Windwijzer enthousiast over e-waste race

08 april 2021 08:40

NOORDERPLASSEN – De groepen 8 van basisschool de Windwijzer in Noorderplassen doen dezer dagen mee met de e-waste race. De leerlingen van de school aan het Kraaiennest zijn razend enthousiast, niet in de laatste plaats omdat ze de wedstrijd gewonnen hebben.

Vier weken lang deden ze mee aan de e-waste Race, een competitie waarbij tien basisschoolteams de strijd aangaan om zoveel mogelijk elektronisch afval in te zamelen. Elke dag kwamen leerlingen op school met allerlei elektronisch afval: van broodroosters en koffiemachines tot mobiele telefoons en kabels. Inmiddels hebben ze al meer dan tweehonderd items opgehaald.

E-waste race

Tijdens een E-waste Race kunnen buurtbewoners hun rondslingerende elektronisch afval aanmelden op een speciale website. Scholieren en buurtbewoners maken een afspraak om het afval thuis op te laten halen. De school scoort hier punten mee die op deze site worden bijgehouden. Na vier weken wordt de winnaar bekend die een toffe schoolreis wint. Zo maakt de E-waste Race het inzamelen van elektronisch afval leuk, leerzaam en gemakkelijk. Ook een artikel in de krant levert punten op en die heeft De Windwijzer nu dus ook mooi binnen.

De leerlingen hebben al meer dan tweehonderd items opgehaald. (Foto: aangeleverd)