Lekker buiten spelen

09 juni 2010 07:00

ALMERE - 'En nú ga je buiten spelen!' Wie heeft dat niet gehoord van zijn of haar ouders vroeger? Voor kinderen die dat tegenwoordig niet meer horen en alleen binnen spelen, organiseerden een aantal organisaties woensdag 2 juni een landelijke buitenspeeldag. Ook in Almere deden kinderen mee aan de buitenspeelprogramma's.


In de Oostvaardersbuurt organiseerden De Schoor en Jeugdland activiteiten voor kinderen op het schoolplein van basisschool De Egelantier aan de Pieter van Damstraat. Kinderen konden de hele dag timmeren, zagen en bouwen, maar ook oud-Hollandse spelletjes spelen zoals zeepjes maken en gezelschapsspelletjes spelen.
De dag eindigde met een wandeling naar De Groene Loper, de groene ruimte vanaf station Oostvaarders naar de Oostvaardersplassen, waar het speeleiland staat. Daar werd een prijs uitgereikt aan de winnaar van de prijsvraag voor het verzinnen van een nieuwe naam voor het speeleiland. Het speeleiland heet nu: Het Zeearendsnest. Laura van Hemert, kinderwerker bij De Schatkist: "We vonden die naam passen bij de Oostvaardersbuurt. In de Oostvaardersplassen zit tenslotte ook een nest van zeearenden en daar is ook net een zeearend geboren. En de speeltuin heeft iets weg van een nest, met huisjes op palen."
De winnaar kreeg een tegoedbon voor activiteiten in en om natuurbelevingscentrum De Oostvaardersplassen. Het speeleiland is vrij toegankelijk voor alle kinderen.

Fiets-versier-wedstrijd

Sportactieve brede basisschool Caleidoscoop in Filmwijk organiseerde tal van sportieve activiteiten op straat. Door de samenwerking met Sciandri stonden er maar liefst twee grote springkussens op het schoolplein, waar uitbundig op gesprongen werd. Ook was er een fiets-versier-wedstrijd. Van elke jaargroep werd er door de jury een winnaar gekozen. De prijs bestond uit een pakket met straatspeelmateriaal voor de hele klas. De winnaar van groep 5C werd Salma Hadui.