Lekker proeven van de Almeerse oogst

10 september 2008 07:00

ALMERE - Stadsboerderij Almere laat alles zien, proeven en horen over het boerenleven. Het jaarlijkse oogstfeest vindt zondag 14 september plaats op de Stadsboerderij in Almere.


De Stadsboerderij is gelegen op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. Het Oogstfeest is voor jong en oud, en biedt ieder de kans om een dagje mee te genieten van het boerenleven. Altijd al eens zelf Flevolandse, biologische wortelen willen rooien? Of een koe van dichtbij in de ogen willen kijken? Willen weten hoe zuurkool gemaakt wordt? Of pompoensoep proeven? Kinderen kunnen hun eigen pannenkoek verdienen in de workshop van graan tot pannenkoek. Een ritje met de pony, theatervoorstelling en een praatje met de boer over de oogst van dit seizoen, het is allemaal mogelijk op het Oogstfeest.
Midden op het erf van de boer wordt een oogstmarkt opgebouwd. Deze biedt tal van oogstproducten, en de verwerking ervan: honing, fruit, kruiden en bier, sap en jam, wijn en ossenworst. Bezoekers kunnen er kennismaken met de wekelijkse Boerenmarkt en met een echte imker.
Het Oogstfeest is zondag 14 september van 11.00 tot 16.00 uur op het erf van de Stadsboerderij, Kemphaanpad 14, in Almere. Meer informatie: www.kemphaan.nl of 036-5384262 voor de routebeschrijving. Toegang is gratis. (Foto: aangeleverd)