Leven vanuit het perspectief van een hond

12 januari 2009 08:00

ALMERE - De Almeerse hondenspecialist Arnoud Busscher heeft bijzondere, waargebeurde verhalen uit zijn praktijk gebundeld in het boekje 'Red mijn baas!'. De verhalen zijn voor hondenbezitters vaak herkenbare situaties. Busscher heeft de verhalen voorzien van commentaar en biedt oplossingen bij de opvoeding van een hond.


Busscher: "Met de aanvulling van mijn commentaar zien hondenbezitters wellicht in hoe fout het kan gaan als je de 'gebruiksaanwijzing' die bij je hond hoort, niet goed toepast. Tussen de verhalen in het boekje door geef ik ook antwoorden." Maar hoe ervaart een hond de opvoeding van een mens? Een ongetrainde en een getrainde hond met elkaar in gesprek.
Zucht… Die bazen ook altijd. Ze snappen niet dat ik het gewoon heerlijk vind om los te lopen, lekker door het gras te rennen. Dus ja, af en toe trek ik wel eens aan de riem. En dan wordt mijn baasje boos!
Tja, ze snappen niet dat we zo snel mogelijk naar het park willen... Regent het dan mag ik wel trekken aan de lijn want dan gaan we snel weer naar huis... Niet te volgen soms. Zou wel eens van mijn baas willen horen dat hij blij met me is als ik niet trek aan de lijn, maar dan is hij al zo boos op me geworden...
Een paar keer per week komt er iemand langs. Dan hoor ik rare geluiden bij de voordeur en dan valt er iets op de mat. Vreemd… Blaffen dus, dan schrik ik die persoon wel af! Is toch niks mis mee?
Lijkt mij ook niet, werkt ook prima; je blaft en de persoon is altijd weg, komt nooit binnen... Maar weet je... Ik heb onlangs gemerkt dat als je niet blaft de persoon ook gewoon weer vertrekt! Blijkt dat blaffen dus eigenlijk zinloos te zijn... Hier is mijn baas ook erg blij mee de laatste tijd, wel zo gezellig dus dat blaffen laat ik maar wat meer achterwege.
Ik speel niet alleen met hondjes, ook mensen vinden het leuk om te spelen. Dan laat mijn baasje me uit in het park, en dan komt er iemand voorbij gelopen, heel snel. Iemand met een strak pakje aan en van die witte schoenen. Natuurlijk wil die dan met me spelen! En dan ren ik er achteraan, ook heel hard. Mijn baasje wordt dan boos en roept me weer terug. Maar soms hoor ik dat niet eens, zo blij ben ik dat ik kan spelen met een mens!
Oh nee mijn baas gaat altijd met mij even spelen als er zo'n rennend figuur nadert… Hartstikke leuk. Soms zie ik hem al eerder aankomen dan mijn baas en weet ik al dat we samen even gaan spelen… Veel leuker dan die rennende meneer want die loopt toch altijd door. Saai hoor...
Iedereen doet zijn behoefte. Mijn baasje doet dat in een apart kamertje, daar mag ik niet in. Ik moet dat gewoon buiten doen. Soms poep ik wel eens op iets wat mijn baasje een 'stoep' noemt, maar daarna wordt hij altijd boos op me.
Dat doet mijn baas ook en noemt mij dan 'Foei', terwijl ik als pup de naam Bobby had... Wil het best ergens anders doen hoor, maar dan wil ik daar wel iets lekkers voor terug...
Het boek 'Red mijn baas!' is voor 10 euro te bestellen op www.hondenspecialist.nl.