Lezers schrijven

10 september 2008 07:00

Nog meer reacties op het artikel 'Contributie moet fors omhoog', uit Almere DEZE WEEK van 27 augustus waarin voetbalanalist Ton Ojers adviseert de contributie voor het amateurvoetbal flink op te schroeven.
En een reactie op het artikel 'JOLO bemiddelt bij conflicten', uit Almere DEZE WEEK van 3 september, over hangjongeren.


Ton Ojers recht van spreken?

Met verbazing las ik afgelopen vrijdag het artikel op de voorpagina van uw krant, alsmede in de bijlage Almere Sport.
Ik vraag me af wie Ton Ojers is en wat hem recht van spreken geeft over het hele voetbal in Almere, en dan met name over de jeugd.
Onze zoon is dit seizoen voor het eerst gaan voetballen. Bij het vergelijken van de clubvoorwaarden is het Buitenboys geworden in plaats van Omniworld. Voor ons was doorslaggevend dat wij niet verplicht willen zijn om om het jaar een volledig nieuw tenue aan te schaffen (prijs vast te stellen door bestuur tussen EUR 200 en EUR 400). Het complete Buitenboys tenue van zeer goede kwaliteit kostte ons slechts 55 euro.
De heer Ojer mag in uw krant(en) beweren dat de speciale cursus bij de KNB voor jeugdtrainers niets voorstelt. En dat SC Buitenboys inhoudelijk ook niets voorstelt.
De spanning bij ons en onze zoon voor zijn 1e wedstrijd op 23 augustus (ja, de 1e wedstrijd meteen tegen Omniworld) was dan ook na het lezen van deze artikelen ietwat opgelopen. Er werd voor de wedstrijd alvast getroost voor het geval ze "volledig ingemaakt" zouden worden.
Hoe jammer dat de heer Ton Ojer deze wedstrijd niet heeft kunnen zien!
Er kwamen slechts 6 kinderen van Omniworld opdagen, allen in verschillende trainingshesjes omdat ze nog geen tenue hadden en conform statuten mag je niet verschijnen in het oude - vast nog niet versleten en heel dure -tenue.
Met 6 tegen 7 deden ze echt hun best, maar toen het 4-0 stond voor Buitenboys en de trainer van Omniworld nog harder begon te schreeuwen tegen het vermoeide team, er kon immers niet gewisseld worden, raakten de Buitenboys ook afgeleid en volgden toch nog 2 doelpunten.
Met 6-2 als eindstand haalde het team van onze zoon dus opgelucht adem.
Mag ik, als voetbal-analfabeet, de Omniworld-trainer van deze wedstrijd adviseren zo'n nietszeggend diploma van de KNVB te halen, of op zijn minst een opfriscursus. Welke maatstaven Omniworld voor haar trainers heeft? In elk geval ontbrak het hier nogal aan inzicht in kinderen in het algemeen, en pedagogie in het bijzonder.
Van schreeuwen en negatieve aandacht is een kind nog nooit ergens beter in geworden.
Hoe blij zijn we dan ook met de goedwillende Buitenboysvader die de moeite neemt om 3(!) teams te trainen en als motto : samen spelen is belangrijker dan winnen predikt.
Wij hebben de juiste keuze gemaakt.
Een moeder (naam bij de redactie bekend)
Eigenaardige aard

Deze meneer heeft een eigenaardige aard. Jammer dat ik deze meneer wederom met foto in de krant moet zien. Wij zijn al verplicht om de dure Selectiepakket bij hem te bestellen, ja want kom niet op de bonnefooi om rugnummer 27 te laten opdrukken op een voetbal shirt, want dan gaat deze meneer helemaal uit zijn dak. Deze meneer heeft een totale machtpositie hierover net als het hanteren van de prijslijst van de kleding de één betaald dit en de andere dat, dit had hij als artikel in de krant moeten laten zetten: Ik ben het ook helemaal eens met de reactie van vorige week van een voetbalvader uit Almere. Volgens mij vraagt hij nu aandacht door deze stelling in de hoop dat hij de Contributie kan gaan innen. Hopelijk is deze man ook zo sportief om deze negatieve artikelen te lezen en hopelijk komt er nog positieve artikelen over hem in de krant. Misschien de volgende stelling: KWALITEIT EN KLANTVRIENDELIJKHEID BIJ HET KOPEN VAN VOETBALKLEDING BIJ DE HEER OJERS, maar doe me een plezier, ZONDER FOTO met deze meneer.
Linda Peperkamp
Romano

Ik wil graag reageren op de brief van 'Romano' in de krant van vorige week. Deze Romano geeft nogal af op FC Omniworld. Omniworld zou de talenten wegkapen bij andere Almeerse verenigingen. Om die reden spelen de andere Almeerse clubs op een laag niveau.
Wat een simpele gedachte is dat, zeg. Zo lust ik er nog wel een paar. Komt 'ie: Ajax koopt goeie spelers weg en daarom bakt Feijenoord er niets van de laatste jaren. Of: Philips maakt te goeie gloeilampen, en daarom is Osram bijna failliet. Dat is toch geen redenering?
Romano leeft kennelijk met 'oud zeer', want het is goed voor het Almeerse voetbal dat FC Omniworld er is. De kwaliteit gaat juist omhoog. Misschien is Romano's zoontje nog niet gescout door FC Omniworld?
Ik ben zelf vorig seizoen twee keer wezen kijken bij FC Omniworld en dit jaar ga ik zeker nog een paar keer. Het is erg leuk om op vrijdag een Almeers profteam te zien voetballen. Misschien een keer proberen, Romano. Trakteer ik in de pauze op een kop koffie.
Gerard van den Broek
Graffitituig

Steeds meer irriteer ik me aan de term hangjongeren, overigens een uitdrukking die ze niet zelf hebben bedacht maar door de overheid (uiteraard) is aangeleverd.
Wat is dat nu eigenlijk, een hangjongere? Dat zal ik u uitleggen: een hangjongere, leeftijd vaak boven de 18 is een jongere waarvan de vader meestal met zijn hoofd in een computerscherm zit en moeder nauwgezet aan het mobielbeppen is dan wel nauwgezet haar favoriete tv-serie volgt.
Het probleem is dat deze jongeren zichzelf niet kunnen vermaken vanwege luiheid dan wel domheid, nee ze moeten vermaakt worden en de overheid zal daar wel voor zorgen.
Dat hebben we gezien aan de oplossing die voor het graffitituig is bedacht in de vorm van muurtjes, vooral goed in het zicht want ze zijn heel talentvol, die naar hartelust met hun 'kunst' beklad mochten worden, uiteraard met subsidie opgebracht door de belastingbetaler.
Welnu, wellicht is het een idee voordat de arme beklagenswaardige hangjongeren aan het 'actievoeren' slaan om bushokjes ter beschikking te stellen die ze naar hartelust kunnen slopen of een fietseninzamelingsactie te houden ter vernieling.
Maar het zou misschien beter zijn om ze een bibliotheekpas te geven want daar staan talloze boeken die schreeuwen om gelezen te worden, maar ja, lezen, wat is dat ook al weer? Moesten we dat niet op school?
Nee hoor jongens en meisjes , 'chillen', dat is de toekomst!
Henk Klaassen
De NS en de centjes

In Almere Muziekwijk hebben we een heus treinstation. Je kan daar dus in en uit de trein stappen. Op het station kon je vroeger ook een kaartje voor de trein kopen bij een loket, maar dat kan dus niet meer. Wil je een kaartje, dan moet je dat uit de automaat trekken. Dat is waarschijnlijk goedkoper dan een meneer achter een loket. Nou moet zo'n automaat wel aangeschaft en geplaatst worden. "Doet u er maar een stuk of 6, geld genoeg." Omdat de NS erg bang is dat ik zonder kaartje in de trein ga zitten, worden er protectiepoortjes geplaatst, hufterproof glazen wanden en langs de hele spoorbaan ijzeren hekken. Als hartpatiënt zijnde zou het leuk zijn als er ook een lift was of een roltrap, maar dat kan nou weer niet. De wachtruimte is inmiddels omgetoverd tot een expositieruimte voor kunst. Ja, en daar zaten we nou al jaren om te springen.
N. Rodrigues