Lezers schrijven

01 oktober 2008 07:00

Een lezer reageerde op het artikel 'Flevoziekenhuis vangt deel patiënten uit Lelystad op'. Daarin stond vermeld dat alle traumatologische spoedzorg in Lelystad niet toegankelijk zou zijn.


Eerste hulp wel open

De eerste hulp van het IJsselmeerziekenhuis in Lelystad is wel toegankelijk voor mensen die voor spoed willen komen. Alle bewoners van Lelystad kunnen dus met een gerust hart naar het ziekenhuis bij spoedeisende hulp. De eerste hulpdienst staat voor hen klaar, hij is gewoon open.
Een lezer (naam bij redactie bekend)
Inbraak

Na weer een jaar samen hard gewerkt te hebben waren we toe aan onze vakantie naar Toscane. Zondag 7 september vertrokken we vanuit Almere. De reis ging goed, en maandag waren we op de plaats van bestemming. Mooi weer, mooi huis en lekker eten, dat is vakantie.
Maar op vrijdagavond rond een uur of acht werd ik gebeld door de buurman, die een sleutel van ons huis heeft. Er was een steen door het keukenraam gegooid en iemand had geprobeerd binnen te komen. Gelukkig heb ik een hendel met slot dus dat lukte niet. De overbuurman had glasgerinkel gehoord dus die was als een speer naar buiten gerend. De inbreker met een wit petje op verder niets bekend vluchtte over de schutting van de buren.
Ik mijn dochter gebeld en die vond een ravage aan. Politie geweest, maar die vond het onbegonnen werk en niet nodig om vingerafdrukken te nemen, want er stonden er toch zoveel op. Glaszetter geweest, noodraam erin en de boel verder opruimen.
Aangifte doen kon pas een week later, omdat het zo druk is met aangiftes vanwege inbraken. Als de politie hun werk nou eens 'anders' deed waren er waarschijnlijk minder aangiftes.
Mijn stelling is: blijf met je poten van andermans spullen af en ga zelf werken voor je geld!
Een hardwerkende zzp'er (naam bij redactie bekend)